Shockwavetherapie

Shockwave therapie is een succesvolle behandelmethode voor spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen. Deze geluidsimpulsen worden opgewekt in een behandelkop en gericht afgegeven op de te behandelen plek.

Een impressie van een cursus bij Enraf-Nonius

Inschrijven voor

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Je ontvangt binnenkort per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Geen data bekend of volgeboekt

Meld je aan om updates te ontvangen

Deze cursus is volgeboekt, of er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het is op dit moment dus niet mogelijk om je in te schrijven. We ontvangen graag de onderstaande gegevens zodat we je op de hoogte kunnen houden als er plekken vrij komen of nieuwe data beschikbaar zijn.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We ontvangen graag de onderstaande gegevens. Bedankt voor het inschrijven.

Vul je gegevens in

Om dit bestand te kunnen downloaden hebben wij je e-mailadres nodig.

Bestand downloaden

Bedankt voor je aanvraag, de download zal nu starten in een nieuw venster.

Shockwavetherapie cursussen (3)

Filter op:

Shockwavetherapie cursussen (3)

Filter op categorie:
Filter op:

Kennismaking shockwavetherapie (gratis)

Geen data bekend

Basisopleiding gefocusseerde shockwavetherapie

Geen data bekend

Basisopleiding radiale shockwavetherapie

Geen data bekend

Cursussen shockwave therapie voor fysiotherapeuten

Enraf-Nonius biedt een zeer praktische Basiscursus Shockwave Therapie aan. In slechts een halve dag doe je de benodigde kennis op om vervolgens direct aan de slag te kunnen gaan met shockwavetherapie.

Je leert alles over de werking en indicering van shockwavetherapie en kunt de theorie toepassen bij onder meer hielspoor, achillespeesklachten, enthesitis (aanhechtingspijn) en schouderklachten.

 

Veelvoorkomende klachten bij shockwave therapie

Veelvoorkomende indicaties, zoals achillespees-tendinopathie, fasciopathie en supraspinatus-tendinopathie, staan centraal tijdens deze efficiënte cursus.

 

Symposium gefocusseerde shockwave therapie

Daarnaast staat er tweejaarlijks het symposium voor gefocusseerde shockwave therapie (ESWT) op het programma. Onder leiding van de Deense chiropractor Anders Broegaard krijg je inzicht in de laatste wetenschappelijke en praktische inzichten rondom ESWT. De toegevoegde waarde van gefocusseerde shockwavetherapie wordt kenbaar en wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast wordt het duidelijk wat de verschillen zijn tussen radiale en gefocusseerde shockwave therapie. Gedurende het symposium wordt er gevarieerd tussen praktijk (workshops) en theorie.

Ben je als fysiotherapeut op zoek naar innovatie? Zorg voor een continue prikkel als bewegingsspecialist en haal het maximale uit jezelf!